Bollywood og visaapplikasjon del 2

For to dager siden ble vi headhuntet av en agent (visstnok fra "Casting Planet - Agency for foreign models". Skeptisk!) for aa vaere med som statister paa en Bollywood-innspilling den foelgende dagen. Superkult! Det var en mulighet vi ikke kunne takke nei til, selv om vi hadde planer om aa soeke visum den dagen. Det er ikke hver dag man faar muligheten til aa ta del i en filminnspilling lissom! Vi var selvfoelgelig i hundre etterpaa, og gledet oss masse til aa bli ekte filmstjerner (selv om det kanskje er aa ta i litt...)

Vi stod opp grytidlig morgenene etter og stod klare som egg for aa bli hentet klokken syv. Vi ble fraktet sammen med mange andre vestlige folk i en buss og kjoerte en god stund til et sted vi ikke anete hvor var. Vi fikk beskjed om at vi skulle vaere passasjerene paa et fly paa vei fra eller til New York, og det var jo i og for seg greit nok. Hva filmen dreier seg om vet vi ikke, men de sa noe om at det er en "romantic thriller" og saa var det et eller annet med en bombe. Jeg tror vi doede paa det flyet, men man vet jo aldri:P Det var i alle fall to veldig kjente Bollywood-skuespillere der! Oooo!:D

Vi ble fulgt til "oppholdsrommet" der vi spiste frokost foer det var full fart videre til kostymeavdelingen. Som dere sikkert har faatt med dere er det ganske varmt her, og vi svettet i singlettene vaare (Ja, vi turte faktisk aa ha paa det i dag. Daring.). Da vi kom til kostymeavdelingen skulle de plutselig ha paa oss klaer laget for vinterkulde og minusgrader.. Camilla var (kanskje?) den heldigste av oss og fikk ha paa seg en bitteliten stroempebukse med en lilla singlet/"kjole" over, en hvit kaape og en glinsende gullveske. Cathrine derimot fikk utdelt en koksgraa langbukse, en sort turtleneck (i ULL!), en beige kaape og en Burberry-veske. Det var saa varmt! Vi fikk besked om aa ha haaret oppsatt saann at vi saa litt mer formelle ut, og etter mye venting fikk vi gaa ombord i flyet. Det var faktisk et fly paa settet! Ikke det at vi tror det noen gang kommer til aa fly igjen, men det var akkurat som aa gaa ombord i et vanlig, velfungerende fly. Vi ble plassert rundt omkring, og begge pinsessene var ganske heldige med plasseringen. Vi satt rett bak begge filmstjernene, og det er en god mulighet for at det er noen klipp av oss i filmen. Cool!

Etter mye organisering og styr begynte opptakene. Det aa vaere med aa lage film viste seg aa vaere en meget langdryg og varm erfaring. Hver scene maatte tas minst to eller tre ganger, og det tok selvfoelgelig evigheter aa rigge opp og ned kameraet for hver nye scene som skulle tas. Vi satt og gjorde som vi fikk beskjed om, og det hele varte vel i noen timer. Og de fikk sikkert saan ett minutt film ut av det.. Vaar rolle gikk vel egentlig mest ut paa aa sitte stille og IKKE se inn i kameraet. Vaart store gjennombrudd!:D Men det var en sinnsykt kul opplevelse. Vi skal vaere med i en Bollywood-film liksom! Paa ordentlig! Vi maa saa se den filmen naar den kommer ut i slutten av aaret:)

Da vi endelig fikk lov til aa loepe av settet og skifte tilbake til vaare egne klaer (ja, vi loep) var vi saa dehydrerte og varme som vi aldri har vaert foer. Aa faa av seg de kvelende klaerne var noe av det deiligste noensinne. Etter aa ha levert tilbake klaerne og slikt spiste vi lunsj foer vi ble kjoert tilbake til byen. Da stakk vi innom vaar faste restaurant og bestilte mange lassie (NAM!). Det trengtes.

Det var en utrolig stilig opplevelse aa faktisk vaere paa et filmsett og se hvordan alt fungerte. Hvilke roller alle har, og hvor ofte de faktisk fikser paa skuespillerne! Det er mellom hvert take, saann ca. Helt vannvittig. Det er ikke rart filmstjerner ser bra ut paa film! Vi hadde det kjempegoey, og ville ikke vaert opplevelsen foruten paa tross av de kvelende og varme klaerne.

Det var i gaar. I dag skulle vi proeve aa fikse visumet til Kina, og etter aa ha fulgt alle reglene vi fikk vite om sist gang hadde vi vel en slags illusjon om at alt kom til aa ordne seg denne gangen. Den gang ei.. Vi hadde med oss alle de papirene vi hadde faatt beskjed om aa ha med to dager i forveien, og var tidlig ute saa vi trengte ikke aa vente saa lenge. Da vi kom til skranken sa damen at vi trengte et stempel paa resedokumentet fra flyselskapet vi hadde billetter hos, hvilket betydde at vi maatte dra ned paa kontorene til to flyselskaper: Jet Airways og Air China. Great! Saa da maatte vi det da.. Det var sikkert for aa forsikre seg som at vi faktisk har billetter og at vi ikke bare later som, men det er allikevel et helt dust opplegg.. Saa komplisert!

Foerst dro vi for aa proeve aa finne Jet Airways som liksom skulle vaere "right by the Taj Hotel", og etter mye forvirring og en foelelse av fullstendig tap av retningssans fant vi da kontoret deres til slutt. Yes, one down, one more to go! Vi kom oss paa en internettkafe for aa finne adressen til Air China, og videre til deres kontor. Der fikk vi vite at flyet vaar er kansellert.. For saann mange maaneder siden. Vi har ikke flybilletter lenger enn til Bangkok for oeyeblikket! Det har Kilroy selvfoelgelig ikke inforrmert oss om, og vi ble mildt sagt irriterte over det. Vi takker madammen for hjelpen og dro for aa ringe Kilroy fra en internasjonal telefon. Vi proevde helt til det gikk opp for oss at kontorene deres ikke aapner foer om noen timer. Men der er ganske droeyt aa ikke informere oss om at flyet vaart er kansellert! Da er det deres ansvar aa skaffe et nytt fly til oss, og i alle fall informere oss om naar "refund"-fristen er. For den gikk ut 12. mars.. Daarlig! Vi er veldig lite imponert over Kilroy akkurat naa. Det var nok lurt at vi planla god tid til aa faa ordnet visum i alle fall! Det ser nok ut til at vi ikke rekker aa dra til Matheran allikevel.. Vi haaper at Kilroy retter opp den feilen veldig fort saann at vi kan faa soekt visum og i det hele tatt kommet oss til Kina. Vi er litt veldig stressa naa. Vi proever aa faa tak i Kilroy i loepet av dagen, og saa maa vi fikse nye flybilletter og nytt reisedokument som gjoer at vi kommer oss til Kina paa riktig dato, til riktig tid. Vi har tross alt bestilt et tog til Calcutta herfra.. #@&*, at det skal vaere saa &*@#%! vanskelig! Vi har funnet ut at kombinasjonen av indisk byraakrati og kinesiske visumregler ikke gaar saerlig godt sammen. Det er muligens den vaerste kombinasjonen vi har vaert borti.. Det ordner seg nok til slutt, da. Haaper vi..

To be continued...

2 comments:

  1. shit!
    alt ordner seg tilslutt!!
    <3<3<3
    mia

    ReplyDelete
  2. Kult ;-)
    Nå skal jeg skryte til alle at jeg kjenner en ekte filmstjerne. HA HA HA. Hva heter filmen? Mååå bare se den.
    Huff, Stress med det visumet da, men alt ordner seg for snille stjerner.Kjipt å ikke få den informasjonen man har krav på.
    Men, STÅ PÅ.

    ReplyDelete