Visaapplikasjon del 1

Hvem sa det skulle vaere lett aa skaffe seg visum til Kina? Etter en deilig mangolassifrokost satte vi oss inn i en taxi (sikkert den tiende vi spurte, for ingen visste hvor den veien og det konsulatet var)og kjoerte mot konsulatet. Etterhvert viste det seg at taxisjaafoeren vaar vel egentlig ikke visste hvor vi skulle, og etter aa ha kjoert rundt en god stund, stoppet mange ganger og spurt etter veien, ringt konsulatet og dermed funnet den beste loesningen; kjoere til en annen ambassade og hoere om de visste hvor det var, fant vi da frem til slutt. Bare for aa finne ut at fra den 23, altsaa denne dag, var det ikke der man kunne faa visa, det var et helt annet sted.

Heldigvis ble vi fulgt av en koselig kar som skulle samme veien, trakk en koelapp og begynte aa vente. Etter aa ha ventet i en god stund (tidsbegrepet forsvinner naar man sitter paa et venterom)var det endelig vaar tur, og vi kom, med vaare bilder og billettkopier og skriftlige begrunnelser og ferdigutfylte skjemaer, til skranken, der damen informerte oss om at for det foerste maatte sakene vaaere skrevet paa data, for det andre maatte vi ha kontoutskrift som viste at vi hadde minst 20 000 kr paa konto, og for det tredje maatte vi ha booket et hotell i Kina. Slukoeret vendte vi snuten tilbake til hotellet, som vi naa har byttet rom paa - det er like sukkersoett, men uten bad og dermed 500rs, tilsvarende 75 kr billigere.

Saa da var det bare og sette seg ned og ordne og styre og skrive og vente paa at morgendagen skal gryne og vi igjen kan dra tilabke til den lite hjelpsomme skrankedamen og haape paa bedre lykke denne gangen. Vi har uansett bestemt oss for aa betale litt ekstra for ekspressservice - hadde jo vaert greit aa faa visaene til flyet gaar.

No comments:

Post a Comment