Kochi<3<3<3

Pinsessene lurer paa om de doede i den tuktukturen, for Kochi er saa naere himemlriket man kommer. Aldri har et sted vaert saa naere paradis. Vi dro til Fort Cochin, en oey i naerheten, med lokalbaaten (betalte hele 45 oere for billetten - gawd. SL har noe aa laere). Det foerste som moeter oss naar vi kommer i land er et kommunistflagg som vaier i vinden, og vi blir overlykkelige. Kerala er faktisk en kommunistisk stat i India, og ikke mindre enn den foerste kommunistiske staten i verden. Som foelge har de det beste helse og skolesystemet i India, og den laveste analfabetismen. Yey! Vi gikk videre innover, stoppet og spiste en himmelsk kaffe-is og den beste lime-juicen vi noensinne har smakt - kun lime, ikke noe tilsatt vann og sukker. Himmelsk.

Videre gikk vi bortover hovedgaten der det stod boder med smykker (ja. fail.) og klaer og utskaarede tresaker: men ingen maste. Vi ble helt maalloese da mannen som proevde aa selge oss noe gikk da vi sa nei takk - han oensket oss til og med en god dag videre! Vi kjoepte en kokosnoett hver (til haarreisende 2 kroner per noett! Gawd), og Camilla har muligens aldri vaert saa lykkelig i hele sitt liv (det er akkurat som paa jordomseilingen! Cathrine sier naa at hun ikke irriterer seg over dette mer, men bare er glad for at Camila er lykeklig. Bwahaha. Vi faar se hvor lenge det varer:P). For alle innviede var kokosnoetten perfekt, kjoettet var geleaktig og akkurat som Camilla foretrekker det. Heaven!

Kochi er kjent for sine kinesiske fiskegarn som henger ned fra kaia og ser helt praktfulle ut. Og der det er fiskegarn er det fisk - som man kunne kjoepe og faa grillet for en slikk og ingenting. Vi gikk heller for nyfisket akkar (ti-armet blekksprut), som vi fikk grillet i en nearby beach-shack. Namnam. Lukten av nyfisket fisk og saltvann og sand og varme og kokosnoetter gjorde oss yre av lykke og vi hoppet bortover veien og var lykkeige. Hurrah! OG folk er bare snille her - hilser og smiler og er ikke ekle. Woow.

Pinsessene har faktisk faatt litt farge ogsaa! Utrolig nok. Cathrine leder foreloepig, men vi faar naa se hvem som vinner det endelige slaget i Arambol. OGsaa har vi selvfoelgelig proevd aa halshugge budsjettet med litt mer soelvinnkjoep. Ja, vi vet. We're on good way to become pirates. Already completely obsessed with treasure. Yarr! Men rubinringer er vel ikke mulig aa motstaa for noen? Riiiight?

Pinsessene har det helt utrolig fantastisk for oeyeblikket. Dette er det flotteste stedet vi har vaert paa hittil, by far, og det er saa deilig og avslappet og fantastisk fint og kommunistisk og palmete her! I morgen skal vi paa tur - desverre ikke paa safari paa grunn av skogbrannfare, men til noen teplantasjer og til ville elefanter - yey! Det gleder vi oss masse til. Vi haaper alle har det bra der hjemme, og synes dere kan bli flinkere til aa kommentere, for det er saa morsomt aa lese.

P.S. Vi har faatt svar fra vaar helt, Petter, angaaende det godeste Oxyrich. Here goes:

"Det de mener med mer oksygen er ikke at det er mer oksygenatomer (som oksygenatomene i H20) men at det er mer av oksygengass (O2), det er dette vi i dagligtalen omtaler som oksygen. Man kunne sett for deg at det kunne vært mer oksygenatomer i vannet ved å tilsette f.eks hydrogenperoksid (H2O2) men dette hade vært litt dumt da det er veldig giftig.

Det vil faktisk løse seg opp noe oksygen fra lufta i vann, sjekket SI chemical data nå og ved 20C og 1atm trykk løser det seg 0,0694 g/l O2 i rent vann. Nå er partialtrykt av O2 i vanlig luft bare 0,21 atm, så det vil da vanligvis løse seg 0,014574 g/l O2 i vann. Henrys lov sier at løseligheten øker proposjonalt med trykket, men hvis du skulle trykket vannet sammmen til 3atm (for å oppnå 3 ganger mer O2) ville nok flasken sprukket, og iallefall ville vannspruten stått opp av flasken første gang man åpnet den. Løseligheten påvirkes også av temperatur, det er ca. 300% mer O2 løst i vann ved 20C enn ved 60C, men dette kan jo ikke forklare hvordan de påstår at det er 300% mer oksygen enn i vanlig vann (Da vanlig vann ikke er varmere). Den eneste muligheten for å tilsette mer O2 i vanlig vann (Vann ved 20C og 1atm) er å ha høyer partialtrykk på O2 som tilsettes, men med en gang man åpner flasken i vanlig luft ville likevekten innstilt seg etter partialtrykket til O2 i luft (0,21 atm) og den overflødige oksygengassen vil forsvinne ut av flasken.

For å oppsumere er det mulig å ha mer oksygengass i vann enn vanlig mengde, men når man åpner flasken vil alt dette forsvinne ut, og man drikker derfor ikke mer oksygenholdig vann."

Ta det, Oxyrich. Slaatt av en norsk 19-aaring. Pinsessene boycotter dem herved.

3 comments:

 1. Her er en mulig strategi: man tar ut alt O2et av vannet, for så å tilsette en tredjedel av den mengden O2 man har tatt ut, for til slutt å si at man har 300% mer oksygen enn i vanlig vann. Hvis man tar bort alt oksygenet av vann blir man imidlertid sittende igjen med rent hydrogen og ikke vann, så vidt jeg forstår (jeg hadde ikke kjemi på vdg, okei), og det ville jo være farlig, så da lar man være å løpe den unødvendige risikoen ved å kludre med rent hydrogen, men informerer kunden på en kort og konsis måte om den teoretiske prosessen som ville ha ført til vann med 300% mer oksygen. Ganske likt strategien som brukes i homeopati og annen alternativ medisin. :)

  ReplyDelete
 2. Hehe, dere postet faktisk den Oxyrich greia... nå har jeg hatt kjemi i totalt 2 måneder, men tror det skal stemme sånn passe det som står der. Hvor fort likevekten vil innstille seg er jeg egentlig litt usikker på, kanskje det er mulig å drikke mer oksygenholdig vann hvis man drikker det ganske fort etter at man har åpnet flasken... Hvem vet

  Håper dere har det bra i jungel-kommunist-himmelen, høres ut som et kult sted.

  ReplyDelete
 3. Åhhh, så herlig dere har det. Sukk, eia var vi i Kochi...... Jeg og pappa gleder oss over dere, og har begynt planlegging av neste "lille" seiltur på de 7?? hav.

  Har dere sjekket tollreglene for innføring av sølv?? Kanskje dere har kjøpt så mye at det blir smugling???

  Mammamø

  ReplyDelete