Taj Mahal og Togtur nr. 1

Valentines Day tilbragte vi paa den mest romantiske maaten possible: paa Taj Mahal. Ord kan ikke beskrive, og bilder vil aldri vise, hvor fantastisk Taj Mahal faktisk er. Camilla ble maalloes og Cathrine ogsaa, til tross for at hun jo har vaert der en gang foer. Helt fantastisk vakkert, storslaatt og selvfoelgelig romantisk. Tenk aa bygge noe slikt for aa minne den man elsket! Vi betalte jo selvoelgelig blodpris for aa komem inn. Indere betaler 15 rupi, vi betaler 750. Ran! Men det var faktisk verdt de hundre kronene. Anbefales!

Etterpaa dro vi for aa se Agra Fort, og det var stort og flott. Vi loket rundt der saa lenge vi gadd, vi maatte strekke ut tiden for toget vaart gikk sent paa kvelden. Deretter dro vi til en bokhandel for aa stocke opp med boeker til de lange togturene vi skal begi oss ut paa om ikke saa lenge. Enlighten Yourself og Know your future var vanlige titler, og vi kommer forhaapentligvis hjem mye klokere og med meningen med livet klart foran oss. Ja.

Etterpaa dro vi til en dagligvarehandel og bunkret opp (skammelig nok) med Pringles. Det smaker saa utrolig godt her nede, dere aner ikke! Vi har ogsaa faatt tak i haarfarge saa vi kan slippe aa bli gradvis mer blondiner. Yey! Vi fant ogsaa ut at vaar eksteskapsdekkhistorie var full av hull da den ble satt paa proeve i en soelvbutikk. Den maa forbedres drastisk! HEre goes: Vi er 23 aar, mennene vaare jobbe ri Dehli, skal vaere der et halvt aar omtrent, vi reiser bare et par uker, de jobber i Hydro, vi er uvitende og uinteressert til hva de gjoer der. Hvis noen har noen fine detaljforslag er de hjertelig velkomne. Vaare ektemenn skal selvfoelgelig faa komme med forslag ogsaa, haha.

Saa satt vi da og ventet paa tiden vi skulle dra til togstasjonen, men sjaafoeren vaar dukket ikke opp paa det angitte tidspunktet. Dette gjorde oss mildere stresset, ikke nok med at det var en 45 min kjoeretur til stasjonen, men sekkene vaare laa i bilen. Sjakktrekk, vi vet. Vi ringte som gaerne, og til slutt kom han, en halvtime forsinket og begynte aa kjoere oss til stasjonen, men til feil stasjon. Da han til slutt skjoente hvilken stasjon vi skulle til, fikk han panikk og kjoerte som an galing mellom elefanter, bryllupsseremonier, trailere og kameler og vi kom frem ti minutter foer toget vaart skulle gaa. Pust. Det viste seg jo selvfoelgelig at toget var over en time forsinket (det er naa jeg skulle ha kommet med en "dette er jo tross alt India" kommentar, men NSB imponerer ikke saa veldig de heller ...) Vi kom oss til slutt paa riktig tog, etter litt naerkontakt med dueskitt og rotter, og la oss i vaare senger og sovnet.

Aa sove paa toget gikk veldig bra, minner faktisk litt om boelger og Camilla var veldig fornoeyd. Vaaknet i 6tiden, og saa paa det flotte taakelandskapet utenfor. En og en halv time etter skjemaet kom vi frem ti Varanasi, Indias visstnok helligste by. Det var mye bedre enn forventet! vi hadde egentlig gruet oss litt til denne byen og sett for oss noe mye skitnere, men det er foreloepig fint her, og vi er storfornoeyde. Frokost har vi faatt i osss og greier, etter en noksaa intens auto-Rickshaw tur (sitat fra sjaafoeren: Driving in Varanasi is like in videogame, no rules). Fantastisk trygt, jaddda. Vi kom oss da frem! Snart er rommet vaart klart, og her er det billig! Vi betaler 20 kroner for dobbeltrommet vaart per natt, 10 kroner per pers! Og uten personlig sjaafoer er budsjettet vaart endelig oppe aa kjoere igjen, saa vi er riiiike!

Naa i dag blir det mest soving og avslapping, ogsaa faar vi se om vi faar til en tur paa Ganges i mrogen tidlig i en liten baat. Uansett har vi tre dager her til vi skla dra, og siden vi enda ikke har faatt ordnet togbillettene fra Bhubaneshwar saa er vel det kanskje paa tide.

Vi har det bra, det er sol og vi har matlyst. Hurra! Her i Varanasi kan vi kanskje klare aa finne Sauma, drikken Cathrine saa paa et BBCprogram om India som vi enda ikke har klart aa finne som visstnok er veldig hellig (maa ikek forveksles med opium-te og hasjmilkshake som er veldig vanlig her men som vi holder oss langt unna).

Rock on der hjemme i snoeen, da dere:D

3 comments:

 1. Heihei :) Fint å se at dere har det gøy. Hvorfor trenger dere en ekteskapsdekkhistorie, forresten? Kan dere ikke bare være et lesbisk par på tur? ;)

  Da vi hadde leke-i-snøen-dager tidligere denne måneden var det en gruppe som lagde Taj Mahal i snø. Den var også fin.

  ReplyDelete
 2. Tror det er fornuftig å ha den ekteskapsdekkhistorien! Kan ikke tenke meg at et lesbisk par blir særlig godt mottatt, men nå kjenner jo ikke jeg til India....
  For ikke å snakke om mange som sikkert ønsker nærmere kontakt, med nærmere nærkontakt......
  Nei behold historien, dere, også går det jo an å legge til at dere skal besøke noen kjente i B...ettellerannet osv.
  Herlig å lese reisebrevene, vi gamle følger med..., og har tilogmed skjønt hvordan legge inn kommentarer!

  STOOOOOR klem fra mamma, som er glad for at kuene ikke er mange, eller frittgående her hjemme!

  ReplyDelete
 3. Her hjemme er det ikke vi som rocker i snøen, men snøen som rocker i takt til oss!
  eh.. ja..
  Hvordan er stedene der dere bor? reint og fint? :)

  mvh.
  Håkon

  ReplyDelete