Jaipur og Agra

Jaa, en dag til i Jaipur bl ebrukt paa postkontoret. Vi kom da det aapnt for aa slipp koe, og det klarte vi. Vi skulle nemlig sende hjem litt unoedig bagasje: mainly klaer, men noen souvrnirer ogsaa. Dette eer ingen enkel prosess i India! Foerst maatte alt som skulle sendes gaa igjennom. Alt var hldigvis rent og noenlunde brettet. Saa maatte en speesiell fyr pakkee alt sammen inn i plast, sy en pose i bomullsastoff, putte alt inne i denne posn, sy den sammen og feste tollapp paa. Dette tok ca 20 minutter per pakke. Saa ble adreessen skrevet utenpaa med sprittusj, og vi maatte tstille oss i ny koe for aa faa veid og frankrt og btalt pakkene. 6.5 kg hvr. Yes. Kostet rundt 150 kronr, noe vvi synees var ganske dyrt, men tatt i betraktning vektn saa overlever vi nok. Deilig aa faa litt plass i ryggsekkene igjn.

Saa dro vi og kjoepte kinobilletter paa indias mest fancy kino, Raj Mandir. Vi skulle se skrekkfilmen Raaz. Kinosalen var gigantisk, vi hadde chille seter som kunn elenes bakovre og satt paa de beste plassene, Diamond Box. 15 kr billetten. Score. Indisk skreekkfilm er noe for seg selv. Det er liksom noe naar det plutselig brytes ut i sang llr det midt i en skumeml scene kommre "Interval" opp med store bokstaver saa alle kan faa kjoept mer brus og popcorn foer filmen starter igjen. Den varte i tre timer. Camilla var skrekkslagen og satt for det meste med hodet under teppet sitt mens Cathrine forklarte hva som skjedde. Det er skummlt selv om man ikke skjoenner hva de sier, tenk! Men de gode vant da til slutt, spoiler til alle dere som hadde planlagt aa se den.

Vi dro tilbake, spiste litt og tok en tidlig kveld, men ikke foer vi hadde tatt en ordentlig, god, gammeldags pi-kvld paa hotellrommet med bra musikk (Tom Lehrer) og vannpipa Parvati. Hurrah!

I dag dro vi til Agra, byen med det fantastiske Taj Mahal. Paa veien hit saa vi masse ville papegoeyer! Hvor kult er ikk det, liksom! Groenne og gul eog roede og alt mulig, og de satt paa lyktestolpene og stromledningene som noen andre eksotiske duer. Awesome. Vi saa ogsaa en hund som spiste tarmene til en ku. Yess da. India er kaos. I morgen skal vi se (om igjen for Cathrines del) Agra Fort og Taj Mahal. Saa vender vi snnutene mot Varanasi, Indias helligste by. I morgen er det en maaned til Camilla har bursdag! Weee!

1 comment:

  1. Ææ, ekle hund! tarmer er ekle! Men ellers hørtes det ut som dere har hatt en vakker opplevelse hittil!! kjøpte dere sarier? sari er yndlingsnasjonaldrakten min!!!!! slår bunaden ganske heftig måå jeg si.

    okå! I dag er det fint vær i norge faktisk. Litt sol og istapper og sånt.. Hilsen Lår<3 (mad)

    ReplyDelete