Etter å ha forsøkt flere ganger å ta en tur til sommerpalasset, men ha blitt stoppet av diverse årsaker, kom vi oss endelig dit på søndag. Etter å ha valset rundt uten mål og mening kom vi etterhvert inn i et område med flotte, vakre ruiner fra en tempel som en gang stod der, i marmor (?), som nå var en haug vakkert uthugget stein. Etter å ha sett oss mette på disse og fantasert om hvordan det må ha vært å bo i nærheten av noe så vakkert (dette var jo tross alt på keiserens hytte-tomt), fant vi plutselig en svær steinlabyrint, like finurlig uthoggede mønstre, og i midten en nydelig steinpaviljong. Til vår store glede var ikke veien inn skiltet, så vi rotet oss bort i labyrinten til vi til slutt kom oss inn til hjertet av den (litt for fort, egentlig, det var i det øyeblikket vi ønsket oss litt lavere slik at labyrinten skulle være litt mer spennende - men den var sikkert mer enn spennende nok for kinamennene ^^).
Vi gikk videre til den store innsjøen der vi leide en pedalbåt og satte ut på tur. Det viste seg at pedalbåter er svært tunge å pedalere, jeg var i hvert fall ganske sliten etterhvert. Men det var en fin tur, vi hentet blader fra et svært piletre og lagde kranser, og Jonas plukket en stor, vakker, rosa vannlilje til meg (senere fant vi ut at det kunne man få opp til 3000 kroner i bot for, så jeg smuglet den ut i vesken min). Vi padlet under en koselig bro, og rakk akkurat tilbake før tiden var omme.
Vi skulle jo egentlig finne palasset, men kartene var håpløse, og vi gikk oss bort igjen. Det slo meg at grunnen til at folk har guide med seg ikke nødvendigvis er fordi de synes det er kult, men slik at de ikke går seg bort. For et svært sted! Vi bestemte oss for å komme tilbake en annen gang og se resten, for varmen var uoverkommelig og vi var slitne og hadde mye å gjøre før dagen var omme. Men først kjøpte vi en kokosnøtt (med husk) som vi drakk (nam!), og etterpå viste Jonas seg klar for jordomseiling da han klarte å fjerne husken og åpne nøtten klar for spising, uten hjelpemidler, og imponerende raskt i tillegg. Jøss!
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

No comments:

Post a Comment